Producem berea respectand cu meticulozitate retetele  si schemele  de fabricatie precum si normele de igiena si siguranta alimentara .

Fabricam urmand in principiu urmatoarea schema de fabricatie:

 

Producem berea prin metode traditionale ce respecta parcursul natural al tuturor proceselor de la  ingrediente pana la obtinerea berii. Folosim un utilaj inovator realizat de un producator german ce imbina tehnica de varf cu tehnologia specifica berarilor traditionali. Productia cu acest echipament, in sarje mici de maxim 500l, permite berarului sa aiba permanent sub observatie intregul proces de fabricare, sa lucreze cu placere, sa fie artizan.

Avem astfel posibilitatea sa cautam  si  experimentam retete noi, sa le  degustam si sa le alegem pe cele mai bune sperand ca in final ne vom bucura impreuna de  gusturi si arome noi.

Dezvoltam retetele incercand noi combinatii de malt, balansand cu diferite tipuri de hamei, adaugand condimente, utilizand diferite drojdii, modificand schemele de fabricare si de fermentare.

Obtinem berea prin procese naturale neaccelerate artificial.

 

Mustul de bere obtinut prin infuzarea maltului in apa este fermentat natural cu ajutorul drojdiei de bere de tip ale.

Cautam cele mai bune materii prime si nu  facem niciodata rabat de la calitate. Nu adaugam nici un fel de aditivi si nici zahar.

Folosim malt de la cea mai veche malterie inca in functiune din Europa, Malterie du Chateau din Belgia, tara cu cea mai mare varietate de bere din lume.  Maltul produs de ei este unul din cele mai bune din lume avand totodata  garantia ca nu provine din organisme modificate genetic.

Hameiul provine de la cultivatori traditionali din Cehia, Marea Britanie si Statele Unite, dar folosim si un hamei special, cultivat organic in Noua Zeelanda.

 

Maturarea berii Sikaru se face in sticle si dureaza 3-5 saptamani in functie de sortiment  adica  atata timp cat este necesar pentru ca berea sa evolueze armonios. Maturarea berii este un proces asemanator maturarii vinului; continua de-a lungul timpului si aduce un plus de armonie si echilibru berii. Este si perioada in care are loc limpenzirea naturala a berii prin sedimentarea drojdiei pe fundul sticlei.

 

Carbonatarea se face prin refermentare in sticla fara, adaos artificial de CO2. Atat maturarea cat si refermentarea in sticle si carbonatarea naturala sunt posibile datorita drojdiei vii ce nu a fost inlaturata prin filtrare sau ucisa prin  pasteurizare.