Producem artizanal "bere vie" de tip Ale, proaspata,  nepasteurizata si nefiltrata, maturata si carbonatata natural in sticle. Utilizam materii prime de cea mai buna  calitate, ne asiguram ca maltul nu este modificat genetic, nu adaugam zahar sau alti aditivi.

Sikaru este o bere artizanala aceasta insemnand ca este produsa traditional, in cantitati mici utilizand propriile retete de bere dezvoltate in timp prin incercari si degustari.

Dorim sa oferim senzatii gustative diverse si complexe prin artizanat de calitate, ingrediente naturale si tehnici traditionala de fabricare.

 

 

Sikaru este o bere de tip Ale sau de fermentare inalta.

 

Indiferent de gust aroma, aspect  sau  concentratie  alcoolica exista doua mari clase de bere:

  • Bere de tip Ale sau de fermentare inalta – se obtine prin utilizarea de drojdie ce fermenteaza la temperaturi de 15-25⁰C  fiind  metoda traditionala  de fabricarea berii;  termenul “Ale”  fiind nativ  englezesc.
  • Bere de tip Lager sau de fermentare joasa –  se obtine prin utilizarea de drojdie ce fermenteaza la temperaturi de 8-14⁰C,  urmata de stocare la rece. Cele mai multe beri produse de marea industrie sunt beri de tip "Lager".

 

Pe langa aceste diferente tehnice, fermentarea inalta confera berii Ale arome si gusturi mult mai complexe fata de berea lager, punand mai bine in valoare materiile prime din compozitie.  De aceea   noi am ales sa producem bere de tip Ale.

 

Sikaru este o bere nefiltrata, nepasteurizata carbonatata si maturata natural in sticle. Fiind nefiltrata si nepasteurizata contine drojdie. Drojdia este un organism viu a carui prezenta asigura refermentarea si carbonatarea naturala continuand in acelasi timp  sa imbogateasca caracterul si gustul berii. In plus drojdia de bere are numeroase indicatii terapeutice continand intregul complex de vitamina B. Berea industriala, fiind filtrata si pasteurizata, nu contine drojdie si nu beneficiaza de avantajele maturarii. Berea nefiltrata e astfel mai sanatoasa decat cea obisnuita.

 

Sikaru este o bere fabricata de oameni pasionati si dedicati produsului, nu profitului; care vor sa tina seama de parerea clientilor, sa comunice si sa aiba contact cu acestia, care vor sa experimenteze si sa propuna noi sortimente de bere.

 

Vrem sa readucem diversitatea si savoarea in paharele iubitorilor de bere.

 

Iubitorii de bere sunt din ce in ce mai dezamagi de berile industriale de tip Lager ale marilor fabrici de bere ce domina piata romaneasca. Majoritatea berilor de pe piata sunt fade. Gustul aproape identic si lista in continua crestere de aditivi si inlocuitori care sunt folositi la fabricarea lor sunt cauzele pentru care a crescut numarul fanilor unor solutii alternative. Acestia sunt cei care nu vor sa renunte la calitate in favoarea cantitatii. Pe acestia ii invitam sa guste berea Sikaru.